Торта с ябълки

Дата: 10.10.2008
Източник: Бон Апети
Торта с ябълки
 
Необходими продукти:
3 ябълки
500 г брашно
250 г масло
250 г захар
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 щипка сол
канела за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Торта с ябълкиБрашното се смесва с маслото, млякото, яйцата, част от захарта и солта.
2
Торта с ябълки 2Оставя се да почине 30 минути на студено, след което се разточва на две кори.
3
Торта с ябълки 3Едната кора се разстила в тава върху хартия за печене, като краищата се оставят извън тавата.
4
Торта с ябълки 4Надупчва се на места с помощта на вилица.
5
Торта с ябълки 5Покрива се с резени ябълка и се поръсва със захар и канела.
6
Торта с ябълки 6Отгоре се поставя втората кора, която също се надупчва с вилица.
7
Торта с ябълки 7Намазва се с прясно мляко и тортата се пече 10 минути на 200 градуса
8
Торта с ябълки 8Допича се за 45 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта