Торта с ягоди и мак

Дата: 05.05.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
150 г краве масло (на стайна температура)
200 г пудра захар
6 яйца (на стайна температура)
70 г брашно
70 г маково семе
50 г сушени кайсии
1 есенция ром
1/4 ч. л. сол
масло за намазване на формата
за крема:
500 г сирене „Рикота”
140 г пудра захар
200 г течен шоколад
200 г ягоди
300 мл сладкарска сметана
1 ванилия
за гарниране:
30 г печени филирани бадеми

Начин на приготвяне:
1
Торта с ягоди и макТестото за блата се приготвя като маслото се разбива с половината от захарта, докато побелее.
2
Торта с ягоди и мак 2Жълтъците се отделят от белтъците.
3
Торта с ягоди и мак 3Прибавят се, един по един, при непрекъснато разбиване.
4
Торта с ягоди и мак 4Добавят се наситнените кайсии, маковото семе и брашното.
5
Торта с ягоди и мак 5Разбърква се и се ароматизира с есенцията ром.
6
Торта с ягоди и мак 6Белтъците се разбиват закратко със солта, прибавя се останалата захар и се разбиват отново, докато станат на сняг.
7
Торта с ягоди и мак 7Добавят се на няколко пъти към сместа с жълтъците.
8
Торта с ягоди и мак 8Разбърква се внимателно, за да не спаднат.
9
Торта с ягоди и мак 9Тестото се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене форма за торта с диаметър 24 см и махащо се дъно.
10
Торта с ягоди и мак 10Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса без вентилатор фурна.
11
Торта с ягоди и мак 11Оставя се, да се охлади и се реже на три еднакви блата.
12
Торта с ягоди и мак 12Кремът се приготвя като рикотата се разбива закратко с пудрата захар и ванилията.
13
Торта с ягоди и мак 13Добавят се пасираните и прецедени ягоди.
14
Торта с ягоди и мак 14Половината от разбитата сметана се слага в крема и се разбърква с шпатула, а останалата се прибира в хладилник.
15
Торта с ягоди и мак 15Във форма за торта се слага един блат и се намазва с част от течния шоколад и 1/3 от ягодовия крем.
16
Торта с ягоди и мак 16Следва втори блат, който се маже с останалия шоколад (като малка част се заделя за гарниране). Следват крем, блат и се завършва с крем. Тортата се прибира в хладилник за 5 часа, за да стегне добре.
17
Торта с ягоди и мак 17Освобождава се от формата.
18
Торта с ягоди и мак 18Намазва се с останалата сметана отвсякъде.
19
Торта с ягоди и мак 19Отгоре се полива със заделения и леко затоплен шоколад.
20
Торта с ягоди и мак 20С назъбена шпатула се правят декоративни шарки.
21
Торта с ягоди и мак 21В основата на тортата и по ръба отгоре, с пош се прави борд от сметана.
22
Торта с ягоди и мак 22Преди поднасяне се поръсва със запечените филирани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2014
Мака може да се замести със семена от чиа, само че вкуса става малко по-специфичен. Да се има предвид, че без форма тортата става малка и сплескана. За да се направи хубава висока, плътна торта трябва форма :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


372 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта