Торта с ягоди

Дата: 23.06.2015
Източник: Лилия Талева
ТИТЛА: Експериментатор
Торта с ягодиТорта с ягоди
 
Необходими продукти:
2 готови блата за торта
ягоди
желатин
за крема:
2 бр. бял шоколад
200 г заквасена сметана
200 г течна сметана
125 г краве масло
100 г орехи (или стафиди)
ром и захар на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Слагам единия блата във форма за торта.
2
След това приготвям крема, като първо разтопявам шоколада и маслото, след това добавям и останалите продукти за крема и бъркам, докато кремът стане като паста.
3
Намазвам първия блат с крем. Слагам отгоре втория блат и също го намазвам с крем. След това изваждам тортата от формата и я слагам в хладилник за 24 часа.
4
Нарязвам ягодите, подреждам ги отгоре и с помощта на четка ги намазвам с подготвения желатин. Отново слагам тортата в хладилник за 5-10 минути, за да се стегне.



Съвет:
Препоръчвам тортата да престои поне 1 ден, за да попие добре кремът в блатовете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта