Торта със спагети и печено свинско

Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2004
Торта със спагети и печено свинско
 
Необходими продукти:
1/2 пакет тънки спагети (вермичеле)
2 парчета свинско месо от бут
1 стрък праз лук
2 моркова
2 скилидки чесън
200 г соеви кълнове
1 ч. ч. грах
2 с. л. соев сос
2 ч. л. нишесте
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. сусамово олио
1/2 корен пресен джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Торта със спагети и печено свинско
Вермичелите се начупват на две и се варят в кипнала подсолена вода, като не се допуска да се разварят, т. е. трябва да останат леко твърди (ал денте). Прибавят се соевите кълнове и нарязаните на тънки лентички моркови. Оставя се да заври отново, след което се отцежда в гевгир, измива се със студена вода и се оставя да се отцеди.
2
Торта със спагети и печено свинско 2
По парчетата месо се правят разрези. Поливат се със соев сос и се поръсват с черен пипер. Престояват 10-15 минути, след което се изпичат върху грил тиган (или скара) за около 3-4 минути от всяка страна.
3
Торта със спагети и печено свинско 3
Бялата част от праза се нарязва на парчета по диагонал. В уок (дълбок тиган) със сгорещена мазнина се запържват до зачервяване парчетата праз, накълцаният чесън и обеленият и накълцан джинджифил.
4
Торта със спагети и печено свинско 4
В плитък тиган (30 см) със сгорещени 3 с. л. олио се изсипват спагетите със зеленчуците, запържените джинджифил и праз, нарязаното на тънки ивички месо. Овкусява се със соев сос и сусамово олио. Добавя се разтвореното в 3-4 с. л. вода нишесте, разбърква се и се запържва 5-6 минути, като се натиска с шпатула. След като се запържи от едната страна, с помощта на чиния се обръща и се запича и от другата страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: