Торта „Шанхай“

Вкусна, студена и освежаваща!
Източник: Иван Стратиев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.07.2015
Торта „Шанхай“
 
Необходими продукти:
за блата:
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
лимонтузу

за крема с белтъци:
1 1/2 ч. ч. захар
5 белтъка
лимонтузу

за крема с жълтъци:
3 с. л. желатин
1 л прясно мляко (сварено)
1 пакетче краве масло
2 ванилии
5 жълтъка
10 с. л. брашно
200 г захар



Начин на приготвяне:
1
Всички продукти за блата се смесват и се разбъркват добре. Сместа се изсипва в намазнена тава и се пече до готовност.
2
Кремът с белтъци се приготвя като всички продукти за него се смесват и се разбиват много добре.
3
Кремът с жълтъци се приготвя като жълтъците се разбиват много добре с брашното и 1 ч. ч. прясно мляко.
4
Захарта се разтваря на водна баня, в останалото мляко.
5
Добавя се сместа с жълтъците и се бърка, докато се сгъсти.
6
След това се прибавят маслото и желатинът.
7
Накрая се сипват ванилията и кремът с белтъци.
8
Готовият крем се разпределя в купички и количеството във всяка купичка се оцветява в различен цвят.
9
В средата на блата се изсипва по малко от всеки цвят, до изчерпване на всички цветове крем. Накрая украсата се оформя с мокър нож.
10
Тортата се слага във фризер за 12 часа, след което е готова за консумация.



Съвети:
Кремът може да бъде оцветен и с бои за яйца.

Когато украсявате с ножа, все едно режете тортата на парчета, но без да разрязвате блата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2015
Леле, жестока украса на тортата!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: