Торта "Шарлота"

Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.02.2014
Торта \
 
Необходими продукти:
за блатовете :
6 яйца
2 ч. ч. захар
3 с. л. брашно
4 ванилии
40 г (4 пакетчета) желатин
1 с. л. прясно мляко
3 с. л. какао
1 ч. ч. смлени орехи
1 с. л. олио за намазване на формата


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме жълтъците с 1 ч. ч. захар. Брашното, ванилиите и желатина разтваряме в 1 ч. ч. вода и ги добавяме към яйцата.
2
В 1 л сварено прясно мляко добавяме сместа от жълтъците, брашното, ванилиите и желатина и бъркаме, докато не се получи гъста смес.
3
Отделно разбиваме белтъците с една чаша захар на твърда пяна и ги прибавяме към крема.
4
Кремът се разделя на 3 равни части. В първата част прибавяме какаото, във втората част слагаме смлените орехи, а третата я оставяме така, както е.
5
В намазана с олио форма за кекс изсипваме само крема и слагаме във фризера да стегне за около 15-20 минути. След това добавяме върху чистия крем сместа с какаото и отново връщаме в фризера за 15-20 минути. След като и тя стегне прибавяме останала смес с орехите и връщаме във фризера.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2018
Крема
13.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2018
Колко време горе долу трябва да се вари корема и на слаб огън ли
12.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2017
Здравейте ! Искам да Ви попитам без печене ли е тортата ?синът ми е Кирил и искам да я приготвя в сряда вечер.Надявам се на бърз отговорл
11.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Павлина, просто е чудесна :) Радвам се ,че ти е харесала :)
10.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Ето я готова.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: