Торта "Шарлота"

Дата: 04.02.2014
Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Торта \
 
Необходими продукти:
за блатовете :
6 яйца
2 ч. ч. захар
3 с. л. брашно
4 ванилии
40 г (4 пакетчета) желатин
1 с. л. прясно мляко
3 с. л. какао
1 ч. ч. смлени орехи
1 с. л. олио за намазване на формата
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме жълтъците с 1 ч. ч. захар. Брашното, ванилиите и желатина разтваряме в 1 ч. ч. вода и ги добавяме към яйцата.
2
В 1 л сварено прясно мляко добавяме сместа от жълтъците, брашното, ванилиите и желатина и бъркаме, докато не се получи гъста смес.
3
Отделно разбиваме белтъците с една чаша захар на твърда пяна и ги прибавяме към крема.
4
Кремът се разделя на 3 равни части. В първата част прибавяме какаото, във втората част слагаме смлените орехи, а третата я оставяме така, както е.
5
В намазана с олио форма за кекс изсипваме само крема и слагаме във фризера да стегне за около 15-20 минути. След това добавяме върху чистия крем сместа с какаото и отново връщаме в фризера за 15-20 минути. След като и тя стегне прибавяме останала смес с орехите и връщаме във фризера.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Павлина, просто е чудесна :) Радвам се ,че ти е харесала :)
10.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Ето я готова.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Току-що я направих. Малко ми остана от последния крем,но защото фирмичката ми за кекс е по-мъничка. Обаче и аз се чудя като слагам при млякото сместа от жълтъците и брашното с желатина,не трябва ли да е на котлона и да се бърка там. Аз така го направих,но все пак не се сгъсти чак толкова ,даже напротив,разчитам честно казано на желатина и сложх един в повече. Сложих първата част във фризера и се получи де. Сега добавих и последнта и пак е там. Ще добавя снимка после. Искам да попитам обаче лесно ли се вади инпосле мога ли да я оставя в хладилника или.....пак във фризера трябва да стои?
8.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2015
Извинете ме , грешката е моя ... млякото е 1литър! :))
7.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
яйчената смес с брашното и желатина вари ли се в млякото?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта