Торта Топка

Източник: Вера
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 08.09.2015
Торта Топка
 
Необходими продукти:
2 бр. руло с вкус по избор
400 г сирене „Маскарпоне“
400 мл сладкарска сметана
200 г захар
400 г пудра захар
700 г бял фондан (готов)
100-150 г черен фондан (готов)
140 г краве масло
2 л прясно мляко
бисквити по избор


Начин на приготвяне:
1
Нарязвате рулата на кръгчета, с дебелина от около 1,5 см ги нареждате на дъното на кръгла купа. (За по-лесно обръщане, на дъното на купата сложих прозрачно фолио.)
2
Сметаната се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем. Прибавяме маскарпонето и бъркаме леко с дървена лъжица.
3
В купата се сипва част от крема, по желание отгоре може да сложите плод. След това отново се редят кръгчета руло и после пак крем. Накрая сложих бисквити, които да послужат за основа на тортата, след като я обърнете.
4
Тортата се слага в хладилник за около 2-3 часа, за да стегне.
5
В това време приготвям маслен крем, като маслото (на стайна температура) се разбива с миксер и към него малко по малко се прибавя пудрата захар. Налива се и млякото и се разбърква, до хомогенизиране. Тортата се намазва добре с получения маслен крем.
6
Тортата се покрива с белия фондан и се украсява с черния фондан, изрязан на фигурки с формата на футболна топка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: