Тортата на италианската баба

Дата: 29.08.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 г пудра захар
100 г краве масло
1 яйце
1/2 пакетче бакпулвер
за крема:
500 мл прясно мляко
100 г захар
4 жълтъка
50 г брашно
1 ванилия
за намазване и поръсване:
1 жълтък
50 г кедрови ядки
пудра захар
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Тортата на италианската баба
Прясното мляко за крема се кипва. В купа се смесват жълтъците, брашното и захарта. Към тях се налива малко от горещото мляко, за да се темперират, после и останалото.

 


2
Тортата на италианската баба 2
Сместа се слага на котлона и се бърка до сгъстяване. Накрая се прибавя ванилията.

 


3
Тортата на италианската баба 3
В купа се смесват брашното, пудрата захар, маслото, нарязано на кубчета и бакпулвера. Меси се с ръце, докато се получат трохи.

 


4
Тортата на италианската баба 4
Прибавя се яйцето и отново се меси, като се прехвърля на плот. Оформя се на топка, която се разделя на две части. Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне леко.

 


5
Тортата на италианската баба 5
Едната част от тестото се разточва върху набрашнен плот.

 


6
Тортата на италианската баба 6
Слага се във форма за тарт, като трябва да покрива и стените.

 


7
Тортата на италианската баба 7
Отгоре се разпределя кремът. Покрива се с другата част от тестото, също разточено, и краищата се притискат леко.

 


8
Тортата на италианската баба 8
Отгоре се намазва с разбития жълтък и се поръсва с кедровите ядки.

 


9
Тортата на италианската баба 9
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути.  Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2016
Много вкусна!
18.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
един от най-хубавите и семпли десерти, които съм правила!
17.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
Тортата наистина е много вкусна, но ми беше трудно да разточа тестото и да го пренеса във формата без да го разкъсам.
16.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2013
Страхотна е!
15.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2013
Беше изключително вкусна! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


316 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта