Тортила

Дата: 12.10.2013
Източник: Еми
ТИТЛА: Хоби готвач
Тортила
 
Необходими продукти:
4-6 тортила питки
1 домашна майонеза
1 консерва нахут
1 голям картоф
5-6 кисели краставички
2 моркова
150 г кашкавал
черен пипер на вкус (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
За да се подготви за завиване питката тортила се намокря и се затопля в тиган с незалепващо покритие, по няколко секунди от всяка страна. Това става непосредствено преди завиването.
2
Картофът се сварява. В отделен съд се намачква.

Нахутът се отцежда и намачква в отделен съд.

Киселите краставици и морковите се настъргват.

В съдинка се настъргва и кашкавалът.
3
Всяка тортила, след като омекне и е готова за завиване, първо се намазва с по 1 ч. л. от майонезата. Отгоре се наръсва с малко от намачкания нахут, картофа, киселите краставици и морковите и кашкавал. По желание се добавя черен пипер. Питките се завиват и след това се опаковат във фолио.
4
За да е по свежа тортилата, може да сложите и малко ситно нарязана зелена салата или крехки кълнове.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Много подходящ за обяд или за изпът.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта