Тортиля с картофи

Дата: 11.09.2009
Източник: Бон Апети
Тортиля с картофи
 
Необходими продукти:
800 г картофи
1 голяма глава лук
8 яйца
200 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват до полуготовност, нарязват се на шайби и след това – на половинки.
2
Лукът се реже наситно. Яйцата се разбиват в купа и се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Тортилята се приготвя, като 1/4 от лука се запържва за кратко в част от зехтина. Добавя се 1/4 от картофите и всичко се запържва, докато лукът омекне. След това в тигана се изсипва 1/4 от разбитите яйца. След като стегне, тортилята се обръща от другата страна с помощта на решетеста лъжица.
4
По същия начин се приготвят и останалите тортили. Консумират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2014
Обръщането става полесно ако се използва чиния.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта