Тоскански хляб

Дата: 02.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно (+ за размесване)
30 мл зехтин „Екстра върджин“
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. захар
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тоскански хлябОколо 300 мл топла вода се смесва със захарта и маята. Разбърква се.
2
Тоскански хляб 2Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се налива водата с маята.
3
Тоскански хляб 3Добавя се и зехтинът.
4
Тоскански хляб 4Замесва се тесто и се оставя да втаса.
5
Тоскански хляб 5Тестото се оформя като хляб и отново се оставя да втаса. После по повърхността му се правят прорези.
6
Тоскански хляб 6Пече се 15 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
7
Тоскански хляб 7След това температурата се намалява на 180 градуса и хлябът се пече още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2016
Невероятно вкусен и перфектно изпечен
7.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
5.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Много лесна рецепта, става бързо и много вкусно.
4.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Направих го с 250 пшенично и 300 гр типово брашно.Поръсих с малко сусам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта