Трахана

Дата: 07.02.2009
Източник: Бон Апети
Трахана
 
Необходими продукти:
1-1 1/2 кг брашно
1 с. л. сух копър
1 к. ч. олио
2 филии хляб
2 дюли
2 ябълки
2 домата
2 моркова
2 червени чушки
50 г прясна мая
2-3 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
ТраханаДюлите, ябълките, доматите, чушките и морковите се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета.
2
Трахана 2Плодовете и зеленчуците се изсипват в тенджера под налягане и се заливат с вода. Варят се около 30 минути.
3
Трахана 3Сварените плодове и зеленчуци се прeцеждат през гевгир и се пюрират в блендер, след което се прехвърлят в купа.
4
Трахана 4Разбъркват се с маята и сухия копър.
5
Трахана 5Омесват се с брашно до получаването на тесто.
6
Трахана 6Част от втасалата трахана (2 1/2-3 с. л.) се поставя в купичка, залива се с гореща вода и се разбърква добре, за да няма топчета.
7
Трахана 7Получената смес се изсипва постепенно в 1 1/2 л затоплена подсолена вода и се разбърква до сгъстяването на течността.
8
Трахана 8Олиото се загрява в тиган и в него се запържва червеният пипер, като се бърка, за да не прегори.
9
Трахана 9Получената запръжка се сипва в тенджерата.
10
Трахана 10Филиите хляб се нарязват на кубчета и се поставят в дълбока тава, след което се заливат със сместа от тенджерата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта