Тракийската катма на баба Недялка

Дата: 28.05.2005
Източник: Бон Апети
Тракийската катма на баба Недялка
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
2 ч. ч. вода
1 петел (пиле)
2 червени сухи чушки
1/4 глава лук
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. олио
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тракийската катма на баба НедялкаПилето се нарязва на порционни парчета и се пържи до златисто в предварително загрято олио.
2
Тракийската катма на баба Недялка 2Прибавя се настърганият лук, поръсва се с червения пипер и солта. Накрая се добавят двете чушки и се налива вода, колкото да покрие пилето. Вари се до готовност.
3
Тракийската катма на баба Недялка 3Приготвя се сместа за катмите, като брашното се разтваря в 1 ч. ч. вода, прибавя се малко сол. Трябва да се получи рядко тесто за палачинки.
4
Тракийската катма на баба Недялка 4Катмите се изпичат на сач или в тиган с незалепващо покритие без мазнина. Пекат се от двете страни до златисто, след това се подреждат една върху друга в тава и се нарязват на ромбчета. Отгоре се изсипва пилето заедно със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта