Трайфъл с ябълки и калвадос

Дата: 15.01.2014
Източник: Бон Апети
Трайфъл с ябълки и калвадос
май
15
 
Необходими продукти:
3 ябълки „Грени Смит“
3 ябълки „Пинк лейди“
2 с. л. светла кафява захар
2 с. л. краве масло
1 ч. л. канела
1 ванилия
за блата:
125 г брашно
4 яйца
125 г захар
за крема:
450 мл животинска сметана
2 яйца
2 жълтъка
85 г захар
1 ванилия
за бадемите:
100 г бадеми без сол
30 г пудра захар
1 с. л. калвадос (ябълкова ракия)
за сметаната:
300 мл животинска сметана
30 г пудра захар
1 ванилия
за заливане:
6 с. л. калвадос за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Трайфъл с ябълки и калвадос
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. С едната половина от захарта се разбиват жълтъците, а с другата белтъците.

 


2
Трайфъл с ябълки и калвадос 2
След това се събират внимателно, и се разбърква.

 


3
Трайфъл с ябълки и калвадос 3
Добавя се брашното и отново се разбърква внимателно.

 


4
Трайфъл с ябълки и калвадос 4
Тестото се сипва в тава с пергаментова хартия и се пече за 25 минути, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това се охлажда.

 


5
Трайфъл с ябълки и калвадос 5
Яйцата и жълтъците за крема се разбиват със захарта. Към тях се налива сметаната и се ароматизира с ванилията.

 


6
Трайфъл с ябълки и калвадос 6
Готви се на водна баня до сгъстяване. Охлажда се.

 


7
Трайфъл с ябълки и калвадос 7
Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в касерола заедно със маслото. Прибавят се захарта, канелата и ванилията. Готвят се докато омекнат.

 


8
Трайфъл с ябълки и калвадос 8
Бадемите се смесват с пудрата захар и калвадоса и се пекат за 7–8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

 


9
Трайфъл с ябълки и калвадос 9
Сметаната се разбива много добре с пудрата захар и ванилията.

 


10
Трайфъл с ябълки и калвадос 10
Изстиналият блат се нарязва на кубчета.

 


11
Трайфъл с ябълки и калвадос 11
В чаши се поставят кубчета от блата и се поливат с калвадос.

 


12
Трайфъл с ябълки и калвадос 12
Отгоре се сипва от ябълковата смес, после яйченият крем, след това сметаната. Поръсва се бадеми.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2015
Станаха чудесни, благодаря Ви Бон Апети!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта