Тревненски зелник

Гост: Деспа Василева, Даскаловата къща, град Трявна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 глава лук
1 средноголяма кисела зелка
1/2 стрък праз лук
1/2 ч. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тревненски зелник
Оризът се сварява. Празът и кромидът се нарязват наситно и се запържват в нагорещено олио. Зелето също се нарязва наситно и се прибавя към лука. Оставя се да се задуши.
2
Тревненски зелник 2
След като зелето омекне, се поръсва червеният пипер. Накрая се сипва свареният ориз.
3
Тревненски зелник 3
Дъното на тава за печене се намазнява и се покрива със 7-8 кори. Отгоре се полива малко олио и се разпределя равномерно половината от плънката.
4
Тревненски зелник 4
Слагат се още 7-8 кори и се покриват с останалата част от плънката. Накрая се разпределят останалите кори. Полива се с олио и се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: