Тревненски зелник

Дата: 29.12.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 глава лук
1 средноголяма кисела зелка
1/2 стрък праз лук
1/2 ч. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тревненски зелникОризът се сварява. Празът и кромидът се нарязват наситно и се запържват в нагорещено олио. Зелето също се нарязва наситно и се прибавя към лука. Оставя се да се задуши.
2
Тревненски зелник 2След като зелето омекне, се поръсва червеният пипер. Накрая се сипва свареният ориз.
3
Тревненски зелник 3Дъното на тава за печене се намазнява и се покрива със 7-8 кори. Отгоре се полива малко олио и се разпределя равномерно половината от плънката.
4
Тревненски зелник 4Слагат се още 7-8 кори и се покриват с останалата част от плънката. Накрая се разпределят останалите кори. Полива се с олио и се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


337 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта