Триъгълни пасти с маслено-какаов крем

Дата: 13.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пандишпановия блат:
4 с. л. брашно
4 яйца (размер L)
4 с. л. захар
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
за крема:
300 г краве масло
200 г пудра захар
60 г какао
1 ванилия
за сиропа:
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
1 звезден анасон
за поръсване:
60 г смлени орехи
 

Начин на приготвяне:
1
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем
Яйцата се разбиват със захарта, с миксер,  докато побелеят (около10 минути). След това  внимателно се прибавя брашното, като се бърка с шпатула. Слагат се  ванилията и бакпулверът и пак се разбърква с шпатула.

 


2
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 2
Сместа се изсипва във форма за терин, на дъното и по стените, на която има пергаментова хартия.

 


3
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 3
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути. След това се охлажда и се нарязва на 4 платки по дължина.

 


4
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 4
Захарта, водата и анасона за сиропа се кипват, докато се получи гъст сос. След това анасонът се отстранява.

 


5
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 5
Маслото за крема (размекнато на стайна температура), се разбива с миксер, прибавя се захарта и продължава да се разбива до пухкав крем, докато захарта се разтвори много добре. Прибавят се пресятото какао и ванилията.

 


6
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 6
Едната платка се сиропира, отгоре се слага крем, отново платка, сироп, крем и така се подреждат и четирите блата, като последния не се сиропира и не се маже с крем. Заделя се крем за финално намазване на пастите.

 


7
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 7
Правоъгълникът се разрязва от горния десен ъгъл по диагонал към долния ляв ъгъл,  по дължина.  

 


8
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 8
След това горната част и долната част (дъното и капака) се слепват една за друга с малко крем, така се получава кейк с триъгълна форма.

 


9
Триъгълни пасти с маслено-какаов крем 9
Заглажда се с останалия крем. Поръсва се с натрошени орехи. Слага се в хладилник да стегне за 2 часа. Разрязва се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
Бързо, лесно, впечатляващо ! Благодаря ви !!!
4.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Винаги съм се чудила как точно се получава триъгълната форма на тези пасти .... сега вече знам :)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Беше много лесен и вкусен сладкиш ,пак ще го направя !Благодаря ви ,Лори и Стоян !!!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
момента се пе4е...
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
изглежда много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта