Трицветна парти торта

Дата: 14.05.2012
Източник: Бон Апети
Трицветна парти торта
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 ч. ч. брашно
3 яйца
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. сол
100 г бели стафиди
150 г сладко от боровинки
1 глава цвекло (средно голяма)
1 с. л. сок от лимон
150 мл ром
за крема:
1 консерва компот от ананас (400 г)
500 г сирене „Маскарпоне”
400 г заквасена сметана
300 г пудра захар
пресни плодове за гарниране (ягоди, киви)
листа мента за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Трицветна парти торта
Брашното, яйцата, захарта, олиото, бакпулвера и солта се смесват и се разбиват с миксер.

 


2
Трицветна парти торта 2
Цвеклото се обелва и се нарязва.

 


3
Трицветна парти торта 3
Разбива се в блендер с лимоновият сок,  докато стане на фина маса.

 


4
Трицветна парти торта 4
Стафидите се накисват в рома.

 


5
Трицветна парти торта 5
1/3 от тестото се смесва с цвеклото и се разбива докато се получи хомогенна смес.


6
Трицветна парти торта 6
Втората част от тестото се смесва със сладкото от боровинки, а третата част с накиснатите стафиди.


7
Трицветна парти торта 7
Трите смеси се разпределят във три форми за торта (26 см) и се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се оставят да се охладят.

 


8
Трицветна парти торта 8
Ананасът се отцежда от сока и се разбива в блендер. Сиренето „Маскарпоне” се смесва със заквасената сметана и се разбива със захарта. Добавя се ананасът и се разбърква.

 


9
Трицветна парти торта 9
Сокът от консервата ананас се загрява. Във форма се поставя блата с боровинки и се сиропира със сока от ананас. Намазва се 1/3 от крема.

 


10
Трицветна парти торта 10
Отгоре се слага блата със стафиди. И той се поръсва със сок и се намзва с крем.

 


11
Трицветна парти торта 11
Последен се поставя блата с цвеклото, сиропира се и се намазва с останалия крем. Тортата се охлажда в хладилника поне за 4 часа.

 


12
Трицветна парти торта 12
После се изважда и се украсява с пресните плодове и листенца мента.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2015
Без алкохола и стафидите- децата я обожават- цветна, вкусна и несинтетична не на последно място !
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Искам да ви попитам защо когато добавих пасираният ананас в разбитото маскарпоне със заквасената сметана крема се пресече? Преди да добавя ананаса беше гладък, пухкав?
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Имаме предвид, че една чаша е 200 г, т.е общото количество за тестото ще е 600 г. Направихме уточнението за брашното, защото олиото в чаена чаша ще е около 220 мл. По тежко е.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
В случая с брашното е 200 г.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
изглежда прекрасно, но колко грамаса 3 чаени чаши брашно?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта