Троянски лучник

Дата: 26.12.2002
Източник: Бон Апети
Троянски лучник
 
Необходими продукти:
20-25 г прясна мая
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
50 г орехови ядки
1 зелена чушка (сушена)
7-8 с. л. олио
300 г лук (5-6 глави)
кисело мляко за намазване
2 с. л. олио
1/2 кг брашно
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Троянски лучникБрашното се пресява и в него се оформя кладенче, в което се налива разтворената в хладна вода мая, добавят се олио и сол.
2
Троянски лучник 2Замесва се лепкаво и еластично тесто, като постепенно се налива 1 ч. ч. вода. Покрива се с влажна кърпа и се оставя да втасва на топло, докато увеличи двойно обема си.
3
Троянски лучник 3Плънката се приготвя, като лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото до златисто. Прибавя се нарязаната на кубчета чушка и се разбърква енергично, за да не загори.
4
Троянски лучник 4Ореховите ядки се начукват и се прибавят към запържените лук и чушка. Плънката се подправя с чубрица, червен пипер и сол на вкус. Оставя се настрана за няколко минути, за да се охлади.
5
Троянски лучник 5Тестото се разстила на дъното на намазнена тава. Поставя се плънката и се завива, така че да се получи полумесец (калцоне).
6
Троянски лучник 6Краищата се притискат един към друг, за да се залепят. Отгоре тестото се намазва с кисело мляко. Лучникът се пече в умерена фурна при температура 180 градуса до златисто (около 30 минути).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта