Трюфел торта

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Трюфел торта
 
Необходими продукти:
6 яйца
500 г натурален шоколад
150 г бял шоколад
125 мл прясно мляко
500 мл сметана
10 г бакпулвер
60 г брашно
100 г галета
100 г течен шоколад “Нукрема”
100 г масло
100 г захар
около 1/4 от готовата смес за крема
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се маслото, което трябва да е меко, но не разтопено. Сухите съставки – галета, брашно и бакпулвер, се смесват и заедно с нукремата се прибавят към сместа.
2
Всичко внимателно се разбърква до получаване на еднородна смес и се изсипва във форма за печене. Пече се 10–15 минути в предварително сгорещена до 200–220 градуса фурна, след което се намалява на 180 градуса и се пече още 20 минути.
3
Сметаната и млякото за крема се слагат да заврят. Шоколадите се натрошават в голям съд. Към тях се прибавя заврялата смес и се бърка до получаването на хомогенна маса.
4
Блатът се разрязва на три равни части. Между всяка от тях се поставя от крема. Най-отгоре тортата завършва с крем. Оставя се в хладилник около 10 часа, за да стегне добре, след което се залива със заделения трюфел крем, предварително разтопен на водна баня.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2016
Следвайки рецептата се получава ... едно голямо нищо. Кремът не стяга нито в хладилник, нито във фризер. По-скоро разтопеният на водна баня шоколад да се добави към разбита сметана. Направила съм доста торти по рецепта на Лора и Стоян, но от тази съм много разочарована.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Днес отново приготвих тази вкусна торта!
3.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2015
Преди два дена направих тази торта! Страхотна е! Семейството ми много я хареса! И наистина е зверски вкусна!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
Вчера я правих за първи път.Рецептата взех от един календар,не от тук.Там никъде не беше опоменато,че след като разбъркаме шоколада,трябва да го оставим да стегне.Не можете да си представите колко нерви и рев изхабих.В крайна сметка стана зверски вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
лесно и бързо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта