Царевичен хляб

Идеята за този хляб идва от Португалия
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
225 г царевичен грис (качамак)
250 мл вода
1 пакетче суха мая
150 мл прясно мляко
30 мл зехтин
1/2 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Царевичен хляб

В купа се смесват топлата  водата и маята. Добавя се половината от царевичния грис и 50 г от брашното. Разбърква се до хомогенизиране. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути да втаса.

 


2
Царевичен хляб 2

След това се добавя  топлото млякото, останалите брашно, царевичен грис, солта и зехтина. Замесва се тесто. Слага се в намазнена купа и се оставя да втаса за около час на стайна температура.

 


3
Царевичен хляб 3

След това се поставя върху хартия за печене в тава, оформен на топка, като се поръсва с царевичен грис. Пече се за 10 минути в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, като вътре се поставя и купа с вода. След това се намалява на 190 градуса и се пече още 30 минути.

 


4
Царевичен хляб 4

Оставя се да се охлади и се нарязва.


Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2024
Здравейте, Марина! Няма да е проблем да замените гриса с брашно. Ние избрахме гриса, заради текстурата на хляба, която искахме да постигнем. Понеже не сме пробвали рецептата с брашно обаче, не можем да кажем как точно да промените количествата, трябва да усетите тестото, докато го месите. Поздрави от нас!
20.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2024
Здравейте, може ли да заместя царевичният грис с царевично брашно? Нещо трябва ли да променя в рецептата?
19.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2024
Вкусен хляб.
18.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2020
Здравей, Александра, ще стане с бяло брашно, но количеството на водата ще е друго. Без да сме премерили обаче, няма как да ви го кажем, трябва да усетите как става тестото. Поздрави от нас!
17.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2020
Ще се получи ли успешно, ако вместо царевичен грис използвам бяло брашно или просто повече царевично към водата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: