Царевичен хляб

Дата: 12.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
225 г царевичен грис (качамак)
250 мл вода
1 пакетче суха мая
150 мл прясно мляко
30 мл зехтин
1/2 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевичен хляб
В купа се смесват топлата  водата и маята. Добавя се половината от царевичния грис и 50 г от брашното. Разбърква се до хомогенизиране. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути да втаса.

 


2
Царевичен хляб 2
След това се добавя  топлото млякото, останалите брашно, царевичен грис, солта и зехтина. Замесва се тесто. Слага се в намазнена купа и се оставя да втаса за около час на стайна температура.

 


3
Царевичен хляб 3
След това се поставя върху хартия за печене в тава, оформен на топка, като се поръсва с царевичен грис. Пече се за 10 минути в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, като вътре се поставя и купа с вода. След това се намалява на 190 градуса и се пече още 30 минути.

 


4
Царевичен хляб 4
Оставя се да се охлади и се нарязва.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2016
Много сполучлива рецепта и добре описана. Хлябът става чудесен от първия път. Направих го на две овални хлебчета и в последните 10-15 минути махнах съда с вода. Получи се с препечена коричка.
15.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Вкусно!
14.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2014
Добре се получи!
13.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Много вкусен хляб, спазих рецептата, но все пак бих искала да знам ако някой е правил хляба с прясна мая, нека каже какъв е бил резултата :)
12.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Много добре става. Аз по образец на тази рецепта правя хляба с ръжено, пълнозърнесто, царевично и малко бяло брашно. Пробвайте се, особено поръсено със сусам и слънчоглед и с малко печени орехи в тестото е прекрасно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта