Царевичен кейк

Дата: 23.03.2009
Източник: Бон Апети
Царевичен кейк
 
Необходими продукти:
500 г консервирана царевица
пудра захар за поръсване
3 листенца чай салвия
4-5 яйца
1/2 ч. л. канела
1-2 ч. л. сусамово семе
1 пакетче ванилия на прах
1 ч. ч. захар
100 г разтопено масло
250 мл неподсладено кондензирано мляко
шоколадов топинг за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Царевичен кейкЦаревицата се пюрира в блендер заедно с половината от кондензираното мляко.
2
Царевичен кейк 2Прибавя се разтопеното масло.
3
Царевичен кейк 3Слагат се захарта, ванилията и канелата.
4
Царевичен кейк 4Сместа се разбърква с яйцата и се изсипава в съд за печене.
5
Царевичен кейк 5Поръсва се със сусам и съдът се поставя в тава с вода в загрята на 220 градуса фурна.
6
Царевичен кейк 6Температурата на фурната се намалява на 180 градуса и кейкът се пече около 1 час.
7
Царевичен кейк 7Изстиналият кейк се нарязва на квадратни парчета и се поднася украсен с листенца чай салвия, шоколадов топинг и пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта