Царевичен кейк

Рецепта от южноамериканската кухня (Доминиканска република, Венецуела)
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2009
Царевичен кейк
 
Необходими продукти:
500 г консервирана царевица
250 мл неподсладено кондензирано мляко
100 г разтопено масло
1 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия на прах
1-2 ч. л. сусамово семе
1/2 ч. л. канела
4-5 яйца
3 листенца чай салвия
пудра захар за поръсване
шоколадов топинг за украса



Начин на приготвяне:
1
Царевичен кейк
Царевицата се пюрира в блендер заедно с половината от кондензираното мляко.
2
Царевичен кейк 2
Прибавя се разтопеното масло.
3
Царевичен кейк 3
Слагат се захарта, ванилията и канелата.
4
Царевичен кейк 4
Сместа се разбърква с яйцата и се изсипава в съд за печене.
5
Царевичен кейк 5
Поръсва се със сусам и съдът се поставя в тава с вода в загрята на 220 градуса фурна.
6
Царевичен кейк 6
Температурата на фурната се намалява на 180 градуса и кейкът се пече около 1 час.
7
Царевичен кейк 7
Изстиналият кейк се нарязва на квадратни парчета и се поднася украсен с листенца чай салвия, шоколадов топинг и пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: