Царевичен мъфин

Дата: 19.12.2003
Източник: Бон Апети
Царевичен мъфин
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 с. л. бакпулвер
1 парче кромид лук (колкото скилидка чесън)
3 с. л. захар
1 червена печена чушка
50-60 г маргарин
3/4 ч. ч. царевично брашно
1 1/2 ч. ч. пшенично брашно
200 мл прясно мляко
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевичен мъфинВ купа се смесват двата вида брашно, захарта, бакпулверът и солта и се разбърква. Чушката и лукът се накълцват наситно, прибавят се към брашнената смес и се разбърква добре. Разрежда се с предварително разбитите яйце и мляко и се бърка, докато се получи лепкаво тесто, към което се прибавя разтопеният маргарин.
2
Царевичен мъфин 2Полученото тесто се разсипва в специална форма за мъфин, тимбалчета за крем карамел или други походящи купички. Съдовете се поставят в тава и в нея се налива вода, колкото да покрива 2/3 от купичките.
3
Царевичен мъфин 3Мъфините се пекат в предварително загрята фурна за 20-30 минути при температура 200 градуса.
4
Царевичен мъфин 4Ако използвате тимбалчета или други купички, е необходимо вътрешната повърхност на купичките да се уплътни със специална готварска хартия или друга намаслена хартия. Сервира се заедно с хартията.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Колко мъфина се получават?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта