Царевичен соден хляб (от Луизиана)

Дата: 13.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г царевичен грис
900 мл мътеница
1 яйце
1 1/2 с. л. мас
4 ч. л. сода бикарбонат
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевичен соден хляб (от Луизиана)Царевичният грис се смесва със солта, содата и бакпулвера.
2
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 2Добавят се мътеницата и яйцето и се разбърква.
3
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 3В дебел чугунен тиган с термоустойчиви дръжки се сипва маста.
4
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 4Тиганът се слага във фурна, загрята на 210 градуса.
5
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 5Малко преди мазнината да започне да пуши, се сипва царевичната смес.
6
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 6Пече се за 20 минути до златистокафяво.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2016
Малко сухичък се получи, но намазан с малко масълце беше супер.
7.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2016
Нищо не се получи от този царевичен хляб. Направих го по всички изисквания, но когато го извадих от фурната и изстина вътре царевичния грис се ронеше, защото си остана суров.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Ирена, Живка, Ивкуна, в сайта ни има рецепта за Домашна мътеница, която се приготвя много лесно. Вместо мътеница може да се използва разредено кисело мляко или гъст айрян.
5.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2016
много добър вариянт за полето
4.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2016
кимбало италянско традиционно ястие подобно на лазаня но се прави с палачинки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


469 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта