Царевична чорба с челадинки

Дата: 18.12.2002
Източник: Бон Апети
Царевична чорба с челадинки
 
Необходими продукти:
250 г замразена царевица
1/2 ч. л. сол
1 с. л. винен оцет
1 с. л. брашно
1 с. л. соев сос
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
2 скилидки чесън
1 стрък праз
300 г челадинки (печурки)
30 г масло (маргарин)
 

Начин на приготвяне:
1
Царевична чорба с челадинкиПразът, чесънът, стъблата на копъра и магданоза се нарязват наситно. Поставят се в тенджера.
2
Царевична чорба с челадинки 2Прибавят се целите челадинки, наливат се 1 1/2 л студена вода, посолява се и се кипва. Вари се 15-20 минути на тих огън. След това се изсипва царевицата, налива се соевият сос и се вари още 5 минути.
3
Царевична чорба с челадинки 3Брашното се запържва в маслото до златисто за около минута, разрежда се с 1 к. ч. студена вода, подправя се с винен оцет и се изсипва в тенджерата при чорбата. Вари се 3-4 минути, след което се поръсва с наситнени листенца магданоз и копър.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта