Царевична чорба

Дата: 07.10.2002
Източник: Бон Апети
Царевична чорба
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. босилек
1 ч. л. мащерка
2 кубчета пилешки бульон
3 царевици
1 с. л. брашно
4-5 с. л. олио
2 картофа
1 морков
1 червена чушка
сол и лютив пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Царевична чорбаЛукът се нарязва надребно, чушката – наедро, морковът – на колелца. Поставят се в тенджера. В отделен съд се кипват 1 1/5 - 2 л вода. Млякото се сварява.
2
Царевична чорба 2Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Задушават се на тих огън в олио. След като се позапържат леко, се слага брашното. Зърната на царевиците се остъргват с остър нож.
3
Царевична чорба 3Зеленчуците се поръсват с брашно, заливат се със загрятата вода, прибавят се кубчетата бульон, царевичните зърна и остърганите кочани (за по-добър аромат). Вари се 20-30 минути на тих огън.
4
Царевична чорба 4След това кочаните се изваждат и чорбата се подправя с мащерка и босилек. Накрая се изсипва свареното мляко за застройката и се оставя да ври 3-4 минути. При сервиране се поръсва с лютив пипер на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта