Царевични сармички с телешко

Дата: 22.08.2003
Източник: Бон Апети
Царевични сармички с телешко
 
Необходими продукти:
150 г говежди шол
12 ч. л. червен пипер
1 ч. л. мащерка
1 скилидка чесън
1 люта чушка
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1 домат
3-4 царевични кочана заедно с листата
5-6 с. л. прясно мляко
50 г краве масло
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевични сармички с телешкоЦаревиците листа се отделят от кочаните, като се внимава да не се скъсат. Бланшират се за около минута в кипнала вода. Изваждат се и се изцеждат.
2
Царевични сармички с телешко 2Лукът, доматът, чесънът, зелената и лютата чушка се режат наситно. Зърната царевица се остъргват от кочана и той се запазва.
3
Царевични сармички с телешко 3В дълбок тиган се загрява маслото и на тих огън се запържват лукът, зелената и лютата чушка. След като лукът стане стъклен, се прибавя доматът, разбърква се и се пържи, докато водата от домата се редуцира наполовина. Прибавят се царевичните зърна, пържи се още 2-3 минути, овкусява се с подправките, разбърква се и се прибавя млякото. Изчаква се, докато сместа започне да се уплътнява, и се слагат ситно накълцаните кубчета месо.
4
Царевични сармички с телешко 4По-тънките бланширани царевични листа се накъсват на тънки лентички, а широките се вземат две по две и от задната страна се прищъпват едно върху друго, така че да се получи нещо като лодка от две части. По средата на лодката се слага от плънката, завиват се сарми и се връзват с предварително накъсаните лентички от тънките царевични листа.
5
Царевични сармички с телешко 5В дъното на тенджера се поставят кочаните царевица, налива се вода, така че да е под нивото на кочаните, отгоре се подреждат приготвените сарми. Ястието се вари около 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта