Царевични тортили

Дата: 30.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г фино царевично брашно
3 с. л. бяло брашно
1 с. л. краве масло (+ за намазване)
220 мл топла вода
олио за намазване на тигана
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Царевични тортилиДвата вида брашно се смесват със сол на вкус и топлата вода, в която е разтопено маслото. Бърка се, докато се получи гладко тесто, което се оставя да почине 30 минути, покрито с прозрачно фолио.
2
Царевични тортили 2От тестото се разточват 10 питки и се готвят от двете страни в намазан с малко олио и масло тиган за палачинки.
3
Царевични тортили 3Готовите тортили се покриват с кърпа, за да не изсъхват.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2015
Интересен вкус, доста нетипичен, леко горчив от царевичното брашно. Харесва ми, че стават хрупкави, когато се запекат с масло. Напомнят ми на царевичен начос. Не бих ги хапвала самостоятелно, но са идеални с дип, супа, салата :) Направата им си е играчка - брашното, което сложих е към 6-7 лъжици, трябва да се разточват върху брашно и поръсени с брашно, защото лепнат и да се разточват на по-малки кръгчета, защото лесно се разпадат. Играчка си е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта