Царски блини

Дата: 08.02.2010
Източник: Бон Апети
Царски блини
 
Необходими продукти:
1 кг. пшеничено брашно
олио или несолена сланина за пържене
2-3 с.л. хайвер
1 с.л. сол
2 с.л. захар
50 г мая
6 жълтъка
200 г. краве масло
1 1/2 ч.ч. гъст каймак или сметана
4 ч.ч. прясно мляко
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се размива с 3 чаши хладко прясно мляко, а след това постепенно се прибавят 3 чаши брашно. Така получената закваска се замесва в дървен или емайлиран съд, като се има предвид, че обемът на тестото се увеличава 2–3 пъти.
2
Съдът се поставя на топло, покрит с кърпа. Ако шупва бързо, трябва да се разбърква с лъжица и да се премести на по-хладно. Когато обемът на тестото се увеличи 2–3 пъти, се добавят останалото брашно, солта, жълтъците, каймакът, разтопеното краве масло, захарта и отново се оставя на топло. След като тестото шупне за втори път, то е готово за пържене.
3
От него се оформят блини, които се пържат в малки нагорещени тигани, намазани с олио или несолена сланина. Когато блината почервенее от едната страна (долната), а от другата се покрие с мехурчета, се обръща с лопатка. Готовите блини се нареждат една върху друга, намазани с краве масло, и се оставят на топло.
4
Сервират се с хайвер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта