Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички

Източник: Franchesskka
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.02.2015
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички
 
Необходими продукти:
за каймата:
400-500 г кайма (смес или телешка)
1 глава лук
пресен магданоз
1-2 филии хляб
сол, черен пипер и кимион на вкус

за плънката:
150-200 г луканка
царевица
4-5 кисели краставички

за панировката:
2 яйца
галета
брашно
сол


Начин на приготвяне:
1
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички
Каймата се омесва, заедно с настъргания на ренде лук, накълцания магданоз, филиите хляб, кимион, черен пипер и сол. Оставя се да стегне около 20 минути.


2
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички 2
За плънката на кюфтета се смесват нарязаната на кубчета луканка, царевица и нарязаните наситно кисели краставички.

3
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички 3
Кюфтетата се оформят и в сърцевината им се поставя пълнежът с луканката, като се внимава кюфтетата да са добре оформени и плънката в ядрото да се покрие добре с кайма от всички страни.

4
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички 4
След това кюфтета се овалват в следната последователност - първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Пържат се в добре загрято олио, докато получат златиста коричка.
Сервират се топли, по желание - с картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: