Целина на фурна

Дата: 02.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина
1/2 лимон
150 мл прясно мляко
80 г сирене „Пекорино“
1/4 ч. л. мащерка
краве масло за намазване
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Целина на фурнаПоловината целина се реже на малки кубчета. Сварява се в млякото, заедно с настърганата лимонова кора и мащерката.
2
Целина на фурна 2Когато омекне, се дърпа от огъня, добавя се и половината от настърганото пекорино.
3
Целина на фурна 3Овкусява със сол и бял пипер и се пюрира.
4
Целина на фурна 4Останалата целина се реже натънко и се сварява във вода, заедно със сока от лимон, като не трябва да се разкашква.
5
Целина на фурна 5Формички за крем брюле се мажат с масло.
6
Целина на фурна 6В тях на пластове се редят парчета целина и пюре.
7
Целина на фурна 7Пече се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се поръсва с останалото пекорино и се пече още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта