Цепелини

Дата: 24.11.2011
Източник: Бон Апети
Цепелини
 
Необходими продукти:
1 кг сурови картофи
4 сварени картофа
1/2 ч. л. чесън на прах
сол на вкус
за плънката:
150 г котидж чийз
1 яйце
1 с. л. заквасена сметана
15 г краве масло
1/2 ч. л. естрагон
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
за соса:
300 г цедено кисело мляко
1/2 връзка див лук
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Цепелини
Суровите картофи се обелват и се настъргват. Слагат се в марля и се изстискват добре, докато станат напълно сухи.


2
Цепелини 2
Течността се запазва и се оставя нишестето да се утаи на дъното.


3
Цепелини 3
То се добавя към сварените картофи, заедно с настърганите. Овкусява се със сол и чесън на прах и се разбърква добре.


4
Цепелини 4
Продуктите за плънката се смесват и се разбъркват.


5
Цепелини 5
От картофената смес се оформят плоски кюфтета, като в центъра на всяко се слага по една лъжица от плънката.


6
Цепелини 6
Затварят се, като се придава цилиндрична форма.


7
Цепелини 7
Цепелините се слагат в кипяща подсолена вода и се варят около 25–30 минути, като се разбърква лекичко.


8
Цепелини 8
Продуктите за соса се смесват и се разбъркват.


9
Цепелини 9
Цепелините се поднасят със соса.


 




Съвет: Може да приготвите цепелините и с плънка от кайма и подправки.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта