Циганско плато

Дата: 02.08.2003
Източник: Бон Апети
Циганско плато
 
Необходими продукти:
1 свинско шишче
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. чубрица
2 скилидки чесън
1 стрък зелен лук
50–60 г краве масло
1/2 зелена чушка
1 1/2 домат
4–5 гъби
20 мл бяло вино
20 мл водка
1 шишче асорти
1 пилешко шишче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Циганско платоШишчетата се изпичат в тиган с половината от маслото.
2
Циганско плато 2В друг тиган се слага останалото масло, едро нарязаните чушка, лук и гъби и половинката домат, след което се пържи, докато водата от домата се поизпари.
3
Циганско плато 3В джезве се кипва водката, веднага се сипва върху изпечените шишчета и се фламбира. След като огънят изгасне, в тигана с шишчетата се сипват запържените зеленчуци, налива се виното, овкусява се с подправките и се разбърква.
4
Циганско плато 4Целият домат се настъргва и се слага да се пържи в тигана, където са били зеленчуците. Добавят се накълцаният чесън и се овкусява с черния пипер, солта и джоджена. Когато водата се изпари, се пресипва в плато към готовите вече шишчета със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта