Циганско плато

Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2003
Циганско плато
 
Необходими продукти:
1 свинско шишче
1 пилешко шишче
1 шишче асорти
20 мл водка
20 мл бяло вино
4–5 гъби
1 1/2 домат
1/2 зелена чушка
50–60 г краве масло
1 стрък зелен лук
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. джоджен
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Циганско плато
Шишчетата се изпичат в тиган с половината от маслото.
2
Циганско плато 2
В друг тиган се слага останалото масло, едро нарязаните чушка, лук и гъби и половинката домат, след което се пържи, докато водата от домата се поизпари.
3
Циганско плато 3
В джезве се кипва водката, веднага се сипва върху изпечените шишчета и се фламбира. След като огънят изгасне, в тигана с шишчетата се сипват запържените зеленчуци, налива се виното, овкусява се с подправките и се разбърква.
4
Циганско плато 4
Целият домат се настъргва и се слага да се пържи в тигана, където са били зеленчуците. Добавят се накълцаният чесън и се овкусява с черния пипер, солта и джоджена. Когато водата се изпари, се пресипва в плато към готовите вече шишчета със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: