Ципура

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Ципура
 
Необходими продукти:
1 ципура
50 г масло
5-6 розички бланширан карфиол
1 с. л. каперси
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 стръка копър
2-3 стръка магданоз
50 г стафиди
50 г масло
200 г замразен грах
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. зехтин
1 с. л. масло
емулсия от магданоз и копър 
 

Начин на приготвяне:
1
ЦипураГрахът се кипва, след което се отцежда от водата. Прибавя се маслото, посолява се на вкус и се пасира.
2
Ципура 2Рибата се филетира и се овкусява с черен пипер и сол.
3
Ципура 3От зеленчуковия бульон, стафидите, каперсите, копъра и магданоза се приготвя сос и се пасира.
4
Ципура 4Рибните филета се слагат с кожата надолу в тиган със загретия зехтин и се запичат.
5
Ципура 5Обръщат се, налива се малко зеленчуков бульон и щом течността се редуцира, се добавя маслото. Готовата риба се изважда в чиния.
6
Ципура 6Розичките карфиол се запичат в тигана, в който е била рибата, като се добавя маслото и се посоляват леко.
7
Ципура 7В подходяща чиния се сипва част от соса. Върху него се аранжират граховото пюре и розичките карфиол. Отгоре се слагат рибните филета и се поръсва с емулсия от копър и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Вечерята от снощи :) стана превъзходно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта