Цитрусов кейк със зехтин

Дата: 09.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
175 г захар
175 г печени бадеми
1 лимон
1 портокал
100 мл зехтин „Екстра върджин”
2 ч. л. бакпулвер
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Цитрусов кейк със зехтин
Портокалът и лимонът се измиват и се слагат цели в касерола. Заливат се с вода и се варят около час и половина на бавен огън (по този начин се отстранява горчивият вкус). Оставят се да се охладят.

 


2
Цитрусов кейк със зехтин 2
Портокалът се разрязва надве с кората, отстраняват се семките и след това се слага в блендер.

 


3
Цитрусов кейк със зехтин 3
Лимонът се разрязва на две и се отстраняват семките и месестата част (те не се използват). Кората се слага в блендера при портокала. Пюрира се.

 


4
Цитрусов кейк със зехтин 4
Яйцата се разбиват със зехтина и захарта с миксер, до побеляване.

 


5
Цитрусов кейк със зехтин 5
Бадемите се смилат в блендер и се смесват с бакпулвера.

 


6
Цитрусов кейк със зехтин 6
Добавят се към яйчената смес заедно с пюрираните плодове. Бърка се до хомогенизиране.

 


7
Цитрусов кейк със зехтин 7
Сипва се във форма с махащо се дъно (26 см) с хартия за печене и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор за 1 час.

 


8
Цитрусов кейк със зехтин 8
Изважда се и след като се охлади се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта