Цитрусов трайфъл

Дата: 30.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца (със стайна температура)
100 г черен шоколад
80 г захар
60 г брашно
50 мл портокалов ликьор
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1 ванилия
за цитрусовия крем:
500 г клементини (мандарини)
30 г захар
1 яйце
2 жълтъка
10 г царевично нишесте
1/4 с. л. желатин
65 г краве масло
за яйчения крем:
150 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
70 г захар
15 г царевично нишесте
3 жълтъка
кората от 2 портокала
за гарниране:
4 клементини (мандарини)
50 г черен шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Цитрусов трайфълШоколадът за блата се разтопява на водна баня.
2
Цитрусов трайфъл 2Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта, докато побелеят. Прибавят се шоколадът и ванилията и се разбърква добре.
3
Цитрусов трайфъл 3Сипват се брашното и бакпулверът и се разбива до хомогенизиране.
4
Цитрусов трайфъл 4Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Прибавят се на няколко пъти към сместа с жълтъци и се разбърква внимателно с шпатула.
5
Цитрусов трайфъл 5Сместа се сипва в тава, застлана с пергаментова хартия.
6
Цитрусов трайфъл 6Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Цитрусов трайфъл 7Част от блата се натрошава, разпределя се в 6 чаши и се залива с ликьора.
8
Цитрусов трайфъл 8Мандарините за цитрусовия крем се изцеждат, трябва да се получат 250 мл сок, който се кипва с половината от захарта.
9
Цитрусов трайфъл 9Яйцето се разбива с жълтъците, останалата захар и царевичното нишесте.
10
Цитрусов трайфъл 10Горещият цитрусов сироп се налива към яйцата на тънка струйка при постоянно бъркане.
11
Цитрусов трайфъл 11След това сместа се загрява на умерен огън, докато се сгъсти.
12
Цитрусов трайфъл 12Дърпа се от огъня, добавя се накиснатят в студена вода и след това разтопен желатин, както и маслото, нарязано на кубчета.
13
Цитрусов трайфъл 13Разбърква се и се сипва върху блата в чашите. Оставя се да се охлади и да стегне.
14
Цитрусов трайфъл 14Жълтъците за яйчния крем се разбиват с нишестето и захарта. Млякото се загрява със сметаната. Налива се малко по малко към жълтъците.
15
Цитрусов трайфъл 15Прибавя се и настърганата портокалова кора. Готви се на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.
16
Цитрусов трайфъл 16Охлажда се леко и се разпределя в чашите.
17
Цитрусов трайфъл 17Подреждат се и филетираните плодове. Охлажда се.
18
Цитрусов трайфъл 18Поръсва се с настърган шоколад и се сервира.




Съвет:
Останалия блат може да използвате за други десерти.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Свърши преди да го опитам:)))))
2.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
Писах коментара от телефона и не ми зареди да кача снимка затова ето я сега снимката :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2016
Ефектно и с приятен свеж вкус на мандарини
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта