Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка

Дата: 20.08.2012
Източник: Бон Апети
Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка
 
Необходими продукти:
за бисквитките „Котешко езиче”:
100 г брашно
100 г пудра захар
100 г краве масло
4 белтъка
1 ванилия
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
400 г заквасена сметана
150 г крем сирене
200 г захар
1 ванилия
100–150 мл фреш от мандарини
за гарниране:
2 червени грейпфрута
2 портокала

Начин на приготвяне:
1
Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка
Маслото се разбива със захарта, с тел, до пухкава смес.


2
Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка 2
Прибавят се брашното, а след него и леко разбитите белтъци. Трябва да се получи течно (но не прекалено) и гладко тесто. Ароматизира се с ванилията.


3
Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка 3
Върху покрита с пергаментова хартия тава, се разпределя тестото, с пош или с лъжица. Оформят се ленти с дължина около 5 см, като между тях трябва да се остави разстояние. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, за около 7–8 минути. След това се оставят да се охладят и се начупват наедро.


4
Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка 4
В купа се смесват крем сиренето, заквасената сметана, сиренето „Маскарпоне” и захарта и се разбиват с миксер. Прибавят се ванилията и фреша и отново се разбива, докато се получи гладък крем.


5
Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка 5
Плодовете се филетират, режат се на едри кубчета и се отцеждат от сока. Част от кората на портокала се отделя и се настъргва за украса.


6
Цитрусово маскарпоне с домашна бисквитка 6
В красиви стъклени чаши се слага ред крем, после плодове и отгоре бисквити. Това се прави до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем. Украсява се с портокалови кори. Оставят се в хладилник поне за 30 минути.


 




Съвет: Докато са още топли бисквитките, можете да ги завиете в най-различни формички, защото са меки и се огъват лесно. Може и преди печене в тавата да направите и бисквитки в различни форми, с които после да украсите десерта. От тази смес излизат около 40 бисквитки, зависи колко големи ги правите. Тези които остават, се съхраняват в буркан поне седмица.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
Стана перфектно! За украса сложих зърна нар.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


464 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта