Цюрихско рагу

Дата: 12.01.2012
Източник: Бон Апети
Цюрихско рагу
 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
250 г гъби
200 мл готварска сметана
50 г лук
50 г краве масло
125 мл бяло вино
Сокът и кората от 1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Цюрихско рагу
Телешкото се нарязва на тънки ивички. Лукът се наситнява, а гъбите се обелват и се нарязват на тънки филийки.


2
Цюрихско рагу 2
В загрят съд се разтопява маслото, слага се месото и се пържи закратко, колкото да стане светло на цвят. Вади се и се слага на топло.


3
Цюрихско рагу 3
В същата мазнина се слагат гъбите, бъркат се няколко минути, добавя се лукът и се пържи, докато стане златист. Гаси се с вино и температурата се намалява. Слага се капак и всичко се задушава за 5 минути.


4
Цюрихско рагу 4
Месото се връща в съда, температурата се увеличава, прибавят се сокът и настърганата кора от лимона,  овкусява се със сол и чирен пипер и се поръсва с накълцаният магданоз.

 


5
Цюрихско рагу 5
Сметаната се разбива, докато стане средно твърда. Прибавя се в съда и се оставя за още половин минута на котлона, така че месото да поеме от сока. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта