Туркменска туршия от зеле и цвекло

Дата: 01.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г зеле
3 глави червено цвекло
2 скилидки чесън
2 л вода
150 мл винен оцет
5 дафинови листа
1 с. л. черен пипер на зърна
3 с. л. морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Туркменска туршия от зеле и цвекло
Зелето се нарязва наедро, а цвеклото се обелва и се нарязва на ивички.

 


2
Туркменска туршия от зеле и цвекло 2
Водата и солта се кипват, заедно с дафиновите листа. Оставят се да се охлади. Прибавя се оцетът.

 

 


3
Туркменска туршия от зеле и цвекло 3
В буркани се разпределя нарязания наедро чесън, леко счуканите зърна черен пипер, зелето и червеното цвекло.

 


4
Туркменска туршия от зеле и цвекло 4
Върху продуктите се изсипва саламурата, трябва да ги покрива добре. Бурканите се затварят и туршията се оставя за една седмица на тъмно и студено. После е готова за консумация.

 




Съвет: От тези продукти добивът туршия е 2 буркана от 1 л.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта