Туршия от чесън с розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пресен чесън на глави
1-2 стръка копър
1 клонка пресен розмарин
20 зърна черен пипер
зехтин
1/2 л вода
150 мл ябълков оцет
2 с. л. сол
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Туршия от чесън с розмарин
Водата за саламурата се кипва в касерола с оцета, солта и захарта. Вари се, докато се разтопят захарта и солта (5 минути).
2
Туршия от чесън с розмарин 2
Чесънът се почиства от най-външната обвивка и скилидките се разделят, след което се изплакват и се слагат в саламурата за 4-5 минути.
3
Туршия от чесън с розмарин 3
Розмаринът се поставя на дъното на буркан заедно с копъра и зърната черен пипер.
4
Туршия от чесън с розмарин 4
Свареният чесън се отцежда от саламурата, подсушава се с помощта на хавлиена кърпа и се слага в буркана при подправките.
5
Туршия от чесън с розмарин 5
Налива се зехтин, докато се покрият продуктите, и туршията се оставя 2 седмици на тъмно и прохладно място.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: