Туршия от пълнени патладжани

Дата: 12.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 средно големи патладжана
1 кг зеле
250 г моркови
2 глави чесън
1 връзка магданоз
сол на вкус
за маринатата:
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
40 г сол
1 пакетче добавка за консервиране
 

Начин на приготвяне:
1
Туршия от пълнени патладжаниПатладжаните се измиват и се почистват от дръжките. С остър нож внимателно се прави надлъжен разрез, издълбават се леко с лъжичка и се варят в подсолена вода до омекване, около 7–10 минути. Изваждат се, оставят се да се охладят и се отцеждат.
2
Туршия от пълнени патладжани 2Зелето се почиства от горните листа и се нарязва наситно.
3
Туршия от пълнени патладжани 3Морковите се почистват и се настъргват на ситно ренде. Чесънът се разделя на скилидки, обелва се и се нарязва.
4
Туршия от пълнени патладжани 4Половината магданоз и чесън се наситняват и се смесват със зелето и морковите. Посолява се и се разбърква добре.
5
Туршия от пълнени патладжани 5Патладжаните се пълнят със сместа и се нареждат плътно в буркани. Между редовете се слагат останалите скилидки чесън и листенца магданоз.
6
Туршия от пълнени патладжани 6Смесват се оцетът, 1,75 л вода, солта, захарта и добавката за консервиране, и се оставят да кипнат. След 3–4 минути се дърпат от огъня.
7
Туршия от пълнени патладжани 7Маринатата се сипва в бурканите. Затварят се и се обръщат за 10 минути.



Съвет: От посоченото количество продукти се получават 2 буркана туршия от по 800 мл всеки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта