Турска пача

Дата: 30.09.2006
Източник: Бон Апети
Турска пача
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг шаран
1–2 ч. л. брашно
3–4 стръка магданоз
1 глава чесън
1 1/2 кофичка кисело мляко
5 яйца
олио за намазване
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Турска пачаШаранът се почиства от люспите и вътрешностите. Главата и хрилете се отделят, рибата се разтваря по средата на две и се слага в намазнена тавичка.
2
Турска пача 2Рибата се подправя с черния пипер, чубрицата, червения пипер и сол на вкус и се пече до златисто с кожата надолу.
3
Турска пача 3Чесънът се счуква с малко сол в хаванче. Яйцата се разбиват и се смесват със счукания чесън, киселото мляко, брашното и накълцания магданоз.
4
Турска пача 4Рибата се овкусява с лимоновия сок и се полива със заливката. Пече се във фурна, докато заливката хване коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта