Турска супа с кисело мляко

Дата: 30.11.2011
Източник: Бон Апети
Турска супа с кисело мляко
 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
1/2 ч. ч. ориз “Басмати”
400 г нахут от консерва
1 ч. ч. кисело мляко
1 жълтък
2 с. л. брашно
4 ч. ч. пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
за запръжката:
2 с. л. краве масло
3 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. лют пипер
за гарниране:
1 връзка мента
резени лимон

Начин на приготвяне:
1
Турска супа с кисело мляко
Оризът се сварява на слаб огън в 1 ч. ч. вода за 15 минути. Пържолите се нарязват на кубчета и се сваряват в пилешкия бульон за 10 минути.


2
Турска супа с кисело мляко 2
Киселото мляко се разбива с жълтъка и брашното. Налива се 1 черпак от бульона, за да се темперира и течността се изсипва в тенджерата.


3
Турска супа с кисело мляко 3
В супата се прибавят нахута и ориза. Овкусява се със сол и черен пипер.


4
Турска супа с кисело мляко 4
В друг съд се загрява маслото и в него се запържват за 2 минути наситненият чесън, червеният и лютият пипер.


5
Турска супа с кисело мляко 5
Супата се поднася полята с пикантното масло, поръсена с наситнена мента и с резен лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


338 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта