Турска супа с кисело мляко

Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2011
Турска супа с кисело мляко
 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
1/2 ч. ч. ориз “Басмати”
400 г нахут от консерва
1 ч. ч. кисело мляко
1 жълтък
2 с. л. брашно
4 ч. ч. пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус

за запръжката:
2 с. л. краве масло
3 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. лют пипер

за гарниране:
1 връзка мента
резени лимон


Начин на приготвяне:
1
Турска супа с кисело мляко

Оризът се сварява на слаб огън в 1 ч. ч. вода за 15 минути. Пържолите се нарязват на кубчета и се сваряват в пилешкия бульон за 10 минути.


2
Турска супа с кисело мляко 2

Киселото мляко се разбива с жълтъка и брашното. Налива се 1 черпак от бульона, за да се темперира и течността се изсипва в тенджерата.


3
Турска супа с кисело мляко 3

В супата се прибавят нахута и ориза. Овкусява се със сол и черен пипер.


4
Турска супа с кисело мляко 4

В друг съд се загрява маслото и в него се запържват за 2 минути наситненият чесън, червеният и лютият пипер.


5
Турска супа с кисело мляко 5

Супата се поднася полята с пикантното масло, поръсена с наситнена мента и с резен лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: