Тутманик по овчарски

Дата: 03.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно
400 г овче сирене
200 г овче кисело мляко
200 мл олио
4 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тутманик по овчарскиТри от яйцата се разбиват.
2
Тутманик по овчарски 2Содата се гаси в киселото мляко.
3
Тутманик по овчарски 3Брашното се смесва с яйцата, млякото със содата, олиото, натрошеното сирене и сол на вкус. Забърква се тесто.
4
Тутманик по овчарски 4Тава за печене се маже с олио.
5
Тутманик по овчарски 5Тестото се разточва леко, за да стане с размерите на съда, в който ще се пече, и се прехвърля в тавата.
6
Тутманик по овчарски 6Намазва се с разбито яйце и се пече 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи при мен!
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи и при мен!
4.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Имах 4 рецепти за тутманик. Тази се оказа много сполучлива. Много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Супер рецепта, при мен преобладава черното брашно!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Много вкусна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта