Тутманик

Дата: 23.05.2015
Източник: Анна
ТИТЛА: Чирак
Тутманик
 
Необходими продукти:
6 яйца
800 г брашно
1 пакетче суха мая
250 мл прясно мляко
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. ч. олио
300-400 г сирене
 

Начин на приготвяне:
1
В купичка слагаме затопленото прясно мляко, сухата мая, 2 лъжички брашно, захар и сол, и оставяме маята да шупне.
2
В друга купа смесваме брашното, яйцата и олиото и замесваме тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставяме го да втаса за около 1 час и го разделяме на 4 или 6 топки, които се разточват на по-дълго (може и във формата на диск).
3
Между всеки диск се слагат сирене и маргарин и се навива на руло.
4
Рулата се нарязват на еднакви по големина парчета, които се подреждат в намазнена тава и се намазват с разбито яйце.
5
Тутманикът се пече 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Препоръчва се да се консумира с айрян.
6
Тутманикът се пече 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Препоръчва се да се консумира с айрян.
7
Тутманикът се пече 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Препоръчва се да се консумира с айрян.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2015
Ето,така се полчи моя...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта