Тутманик

Любим на всички
Източник: Анна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.05.2015
Тутманик
 
Необходими продукти:
6 яйца
800 г брашно
1 пакетче суха мая
250 мл прясно мляко
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. ч. олио
300-400 г сирене


Начин на приготвяне:
1
В купичка слагаме затопленото прясно мляко, сухата мая, 2 лъжички брашно, захар и сол, и оставяме маята да шупне.
2
В друга купа смесваме брашното, яйцата и олиото и замесваме тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставяме го да втаса за около 1 час и го разделяме на 4 или 6 топки, които се разточват на по-дълго (може и във формата на диск).
3
Между всеки диск се слагат сирене и маргарин и се навива на руло.
4
Рулата се нарязват на еднакви по големина парчета, които се подреждат в намазнена тава и се намазват с разбито яйце.
5
Тутманикът се пече 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Препоръчва се да се консумира с айрян.
6
Тутманикът се пече 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Препоръчва се да се консумира с айрян.
7
Тутманикът се пече 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Препоръчва се да се консумира с айрян.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2015
Ето,така се полчи моя...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: