Тутманик

Дата: 30.05.2016
ТИТЛА: Чирак
ТутманикТутманикТутманикТутманик
 
Необходими продукти:
800 г брашно
3 яйца
400 г сирене
400 мл вода (хладка)
125 г краве масло
1 кубче прясна мая
1 щипка захар
1 щипка сол
1 жълтък (за намазване)
1 жълтък (за намазване)
 

Начин на приготвяне:
1
Натрошаваме маята в купа и наливаме хладката вода. Сипваме захарта и 2-3 с. л. брашно. Когато маята започне да се активизира, прибавяме оцета, солта, яйцата и пресятото брашно. Замесваме тесто и го оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа.
2
Разтопяваме маслото. В купа натрошаваме сиренето.
3
Разделяме втасалото тесто на 4 топки. Потапяме всяка топка в разтопеното масло, разточваме я и я поръсваме със сирене. Върху нея слагаме следващата разточена топка и така нареждаме всичките четири топки тесто.
4
Навиваме на руло и го режем на шайби, с дебелина от около 2 пръста. Нареждаме ги в тавата, която предварително е обилно намазана с масло и ги оставяме за още десетина минути на топло, за да втасат.
5
Намазваме тутманика отгоре с разбития жълтък и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта