Тюрлю гювеч

Дата: 16.09.2008
Източник: Бон Апети
Тюрлю гювеч
 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо
счукан черен пипер
2-3 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
1 глава кромид лук
3 домата
3 патладжана на кубчета
4-5 чушки
40-50 г краве масло
250-300 г бамя
млян черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Тюрлю гювечТелешкото месо се нарязва и се поръсва с черен пипер.
2
Тюрлю гювеч 2Лукът се нарязва наедро и се омесва с месото (сухо мариноване).
3
Тюрлю гювеч 3Маслото се разтопява в загрятото олио.
4
Тюрлю гювеч 4Добавя се месото, след 2-3 минути се разбърква и се овкусява със счукан черен пипер.
5
Тюрлю гювеч 5Патладжаните се нарязват на филии и се поръсват със сол. Поставят се в тава под лек наклон, за да се отцедят.
6
Тюрлю гювеч 6Месото отново се разбърква и температурата на котлона се намалява. Изчаква се бульонът, който се е отделил, да се изпари. Омекналото месо се изважда от тенджерата.
7
Тюрлю гювеч 7Отцедените патладжани се нарязват на кубчета, а чушките – наедро, след което се слагат в пръстен гювеч.
8
Тюрлю гювеч 8В тенджерата от пърженето се сипва 1 ч. ч. вода, посолява се и се прехвърля в гювеча заедно с бамята и месото.
9
Тюрлю гювеч 9Отгоре се подреждат обелените и нарязани наедро домати и се поръсва с магданоз. Ястието се похлупва и се пече в умерена фурна около час и половина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта