Унгарска картофена салата

Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2005
Унгарска картофена салата
 
Необходими продукти:
2 картофа (400 г)
2 домата
2 зелени чушки
4 кисели краставички
1 маруля
3 яйца
200 г майонеза
1 сварено яйце
1 кисела краставичка
1/2 глава лук
1 с. л. оцет


Начин на приготвяне:
1
Унгарска картофена салата
Чушките се нарязват на колелца и се поръсват с 1 ч. л. сол. Престояват 30 минути, изстискват се и се изплакват.
2
Унгарска картофена салата 2
Картофите се сваряват, нарязват се на кубчета. Смесват се с нарязаните на колелца кисели краставички и обелената, нарязана на кубчета месеста част на доматите.
3
Унгарска картофена салата 3
Половината маруля се нарязва на тънки ивици и се слага при останалите зеленчуци. Другата половина се запазва за декорация. Добавят се чушките. Посолява се.
4
Унгарска картофена салата 4
Сос тартар се приготвя, като наситнената краставичка, настърганото сварено яйце и настърганият лук се разбъркват с майонезата и оцета. Салатата се размесва със соса. Сервира се върху листо от маруля и се декорира с кръгчета от сварените яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: