Ущипци

Дата: 19.07.2011
Източник: Бон Апети
Ущипци
 
Необходими продукти:
400 г кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
40 г пушен бекон
40 г пушен кашкавал
1 червена чушка
1 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
1 с. л. универсална подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Ущипци
Чушката се почиства и се нарязва наситно.


2
Ущипци 2
Кашкавалът и беконът се нарязват на дребни кубчета.


3
Ущипци 3
Прибяват се към каймата заедно с подправките.


4
Ущипци 4
Омесва се с ръце до хомогенизиране. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 30 минути.


5
Ущипци 5
От сместа се щипва с ръце, смачква се с пръсти и месото се слага на скарата. Пече се до зачервяване. Поднася се с гарнитура от печени зеленчуци.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
Направих ги във формата на кюфтета, защото ми беше по- лесно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта