Вафли от Лиеж

Дата: 16.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
420 г брашно
1/4 ч. л. сол
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 яйца (на стайна температура)
1 пакетче жива мая
300 г краве масло
200 мл газирана вода на стайна температура
120 г перлена захар
за сосовете:
1,5 л прясно мляко
150 г захар
1/2 пакет ванилов пудинг
1/2 пакет шоколадов пудинг
1/2 пакет карамелен пудинг
 

Начин на приготвяне:
1
Вафли от ЛиежЯйцата се разбиват и към тях се добавят разтопеното масло и маята, разтворена в малко газирана вода. Разбива се добре. Налива се и останалата газирана вода и отново се разбива.
2
Вафли от Лиеж 2Брашното се смесва със солта и ваниловата захар.
3
Вафли от Лиеж 3Добавя се към яйчената смес.
4
Вафли от Лиеж 4Разбива се 10 минути, докато се получи гъсто, лепкаво тесто.
5
Вафли от Лиеж 5Оставя се да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.
6
Вафли от Лиеж 6Добавя се перлената захар.
7
Вафли от Лиеж 7Разбърква се добре и се оставя още 10 минути.
8
Вафли от Лиеж 8Форма за гофрети се загрява и се намазва с масло.
9
Вафли от Лиеж 9Пекат се гофрети.
10
Вафли от Лиеж 10Всеки пудинг се сварява с 50 г захар в 500 мл мляко.
11
Вафли от Лиеж 11Готовите вафли се поднасят със сосовете.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
мисля че захарта е в повече, поне на мен ми дойде в повече !
6.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Тези класически гофретки са твърде мазни за моя вкус, въпреки че вкъщи се приеха радушно.
5.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Ели, използваме едно кубче жива мая (42 г). Принципно не трябва да имаш опасения относно разтварянето на маята - за да се получи, не е нужно течността да е топла. Освен това, в последствие, тестото се оставя да втаса и така има достатъчно време, маята да си свърши работата.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Доника, перлената захар е различна, като целта е, вафлите приготвени с нея да станат още по-хрупкави. Може да се замени с бяла захар.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Съжалявам, ако аз съм в грешка, но гледах рецептата по телевизията и имам (па макар и далечен) спомен, че маята беше суха. А и това, че в рецептата пише \"пакетче\" мая никак не ми помага с дилемата, тъй като живата мая, все пак, се измерва в кубчета, а и ми се струва, че трудно ще я разтворя в непритоплена газирана вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта