Ванилов сладкиш с праскови

Дата: 20.10.2015
ТИТЛА: Експериментатор
Ванилов сладкиш с прасковиВанилов сладкиш с праскови
 
Необходими продукти:
125 г краве масло (меко)
1/2 ч. ч. захар
1 пакетче ванилова захар
2 яйца
1 щипка сол
2 ванилии
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
3-4 праскови
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото се разбива със захарта с миксер.
2
След това, едно по едно, се прибавят яйцата, като се разбърква непрекъснато.
3
Прибавя се солта, заедно с ванилиите.
4
Брашното се смесва с бакпулвера в отделна купа и се пресяват.
5
Малко по малко и при непрекъснато разбъркване, сухата смес се добавя към яйчената, докато се получи гъсто и лепкаво тесто.
6
Форма за печене с подвижно дъно и с диаметър от 24 см се застила с пергаментова хартия, а стените се намазняват.
7
Тестото се изсипва във формата, заглажда се добре и отгоре красиво се подреждат предварително обелените и нарязани на по-дебели резени праскови.
8
Сладкишът се пече до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като се проверява с клечка за зъби - ако клечката излиза суха, значи сладкишът е изпечен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта